De Noord-Franse keuken: quiche met geitenkaas, zoete aardappel, spinazie en spek
Op deze herfstige dag neem ik jullie mee naar Noord-Frankrijk. De bakermat van de quiche, de crêpes,...
Het restaurant ligt vrij afgelegen in Morinj, een dorpje in de Baai van Kotor. We moesten dus wel een halfuurtje wandelen, maar in ruil daarvoor kwamen we in een authentieke oase van rust en groen terecht. Een charmante tunnel van bamboe leidde ons naar een prachtige tuin met veel water (inclusief eenden),kleine bruggetjes en exotische bomen. Het gebouw zelf deed vroeger dienst als molen (vandaar de ‘Mlini’, dus ‘molen’ in het Nederlands). Het terras had iets weg van een grote hut zonder zijmuren, waardoor het leek alsof je in de tuin aan het eten was, maar je toch overdekt zat.
Wie dat wenst, krijgt de vangst van de dag te zien in de vorm van een reuzegroot plateau vol gigantische vissen. De bediening was prima en de borden leken echte kunstwerkjes. Ik koos zeeduivel in saffraansaus en werd verwend met maar liefst 2 grote stukken vis in een heerlijke saus met gnocci erbij… om je vingers van af te likken. Ik moest moeite doen om eerst netjes te lachen voor de foto alvorens de vis op te peuzelen. Het was al een hele prestatie om mijn vriend mee te krijgen naar een visrestaurant , maar effectief vis bestellen was net iets te veel gevraagd. Daarom koos hij voor de steak met gnocci in pestosaus en was daar laaiend enthousiast over. Ik heb een hapje geproefd en moet toegeven dat het wel erg lekker was. Een visrestaurant dat ook lekker vlees serveert… best of both worlds! Bovendien erg handig moest je, net zoals ik, met een moeilijke viseter op pad gaan!
Wat kostte dit grapje ons…tromgeroffel… 51 euro! Daarvoor hadden we 2 hoofdgerechten, een groot bord rauwkost, een biertje en een fles water. Naar Montenegrijnse normen is dit vrij duur, maar bij ons heb je bijlange niet zo lekker gegeten voor dat geld. De rest van onze reis was zeer low-budget, maar voor deze ene keer besloten we ons toch te verwennen, you’ve got to live a little right 😉
Voor de geïnteresseerden: Er was ook een uitgebreide kaart met voorgerechten, veel wijn en desserts, maar aangezien er de volgende dag een flinke trektocht op de planning stond, bleven wij daar wijselijk van af.
Hierbij ook de gegevens:
Konoba Ćatovića Mlini;
85338 Morinj;
Boka Kotorska;
Montenegro;
e-mail: lazarc@t-com.me
tel: + 382 32 373 030
Wie zich –zoals mij- zou afvragen waarom er geen straatnaam te vinden is… ik vermoed dat het antwoord ligt in het feit dat dit dorp eigenlijk maar één straat heeft en straatnamen dus overbodig zijn 😉
Comments
2 Commentssaskiakanters
sep 13, 2015Wauwww! Alleen voor dat uitzicht zou ik er al heen gaan. Wat leuk dat jullie dit verbogen restaurant via de Standaard gevonden hebben. Mijn vriend is ook niet zo’n viseter, maar als ik hem de foto van die steak laat zien, wil hij vast met me mee 🙂 Bedankt voor de tip!
Marijke
sep 13, 2015Ja, het is echt wel uniek! Het is wel even zoeken, maar het is de zoektocht zeker waard. Haha, geen vis eten blijkt een echt mannending te zijn 😉 Gelukkig zijn de vleesgerechten ook méér dan de moeite! Zeker aan te raden dus!