Over Wanderer’s Blues

“I was surprised, as always, by how easy the act of leaving was, and how good it felt.
The world was suddenly rich with possibility.” – Jack Kerouac

Wanderer’s Blues is het relaas van Marijke een eigenwijze, zelfverklaarde ontdekkingsreizigster en Jeroen, een eigenzinnige en creatieve fotograaf die maar al te graag mee op avontuur gaat. Hoe vaker we ‘on the road’ zijn, hoe enthousiaster we worden van alle mooie steden, dorpjes, landschappen, culturen en mensen die ons pad kruisen. Om alle onze reisverhalen, reistips en fotomateriaal te kunnen delen, hebben we Wanderer’s Blues opgericht.

Zoals de naam al zegt, brengen we een ode aan het ‘Wanderen’ of doelloos rondlopen en afwachten wie of wat je pad kruist. Hoewel we reizen in alle gevallen een persoonlijke verrijking vinden, zijn we ons er ook van bewust dat reizen nu éénmaal geld kost. Jullie zijn het vast met ons eens dat dit een jammere zaak is, maar we vinden niet dat deze beperking ons mag tegenhouden om te reizen. Met een gezonde portie creativiteit en een niet al te veeleisende houding,  hoeft reizen helemaal niet zo duur te zijn. Dat laten we jullie graag zien in onze blogs.

Al deze travel-goodness wordt dan ook nog eens overgoten met een sausje van ecologische verantwoordelijkheidszin. Deze fanatieke reizigers wil immers blijven reizen, maar met minimale impact op het leefmilieu. Hoe meer we reizen, hoe meer we versteld staan van de wonderbaarlijke -maar helaas ook precaire- schoonheid van onze planeet. We willen jullie dus niet alleen aanzetten tot het verkennen van wereld, maar ook tips geven voor ecologisch verantwoorde levensstijl!

Dat alles doen we natuurlijk met de nodige portie humor en zelfrelativering. We zijn er rotsvast van overtuigd dat deze twee zaken belangrijke wapens zijn tegen cynisme en verzuring. Geloof ons, zaken zoals vijf dagen rondlopen met een verzwikte enkel in Istanbul, met een kapotte knie ijswandelen in Trondheim,  jezelf buitensluiten bij temperaturen van -8° in Noorwegen, ontdekken dat je allergisch bent voor Midges in de godverlate Schotse Hooglanden en moederziel alleen vast zitten in een donderstorm op een top van het Balkangebergte krijgen een geheel andere dimensie als je erom kan lachen.

Elke dinsdag- en donderdagavond mogen jullie een blogpost verwachten en elke maandag verschijnt er een weekoverzicht in de rubriek Wanderer’s Week! Wie niet zo lang wil wachten, kan Wanderer’s Blues volgen op Facebook, Twitter of Instagram. Enthousiast als we zijn, lichten we daar geregeld een tipje van de sluier op. Oh en… schroom niet om zelf reistips te geven in de comments, want nieuwsgierig als we zijn, zoeken we steeds naar nieuwe ervaringen en bestemmingen!

 

Check onze Instagramfeed

Volg ons op Instagram